SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. POSTOPEK NAROČANJA

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. 

Uporabnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Uporabnik lahko v času naročanja v vsakem trenutku preveri, katere izdelke si je do tega trenutka izbral, in sicer je na vsakem koraku povzetek košarice, ki je vidna na zgornjem desnem delu spletne strani. Pred oddajo naročila je uporabniku omogočen pregled celotnega naročila, vrste izdelkov po okusu in teži, vključno s količino in ceno.

 

Po izbiri načina dostave in vnosu informacij o dostavi mora obkljukati, da se strinja s splošnimi pogoji, in s tem uspešno sklene pogodbo oz. naročilo. Šele s potrditvijo te izbire je naročilo dejansko posredovano. Podjetje pogodbena določila oz. povzetek celotnega naročila posreduje na elektronski naslov uporabnika, pri čemer ima ta na voljo, da kakršnokoli spremembo javi kot odgovor na poslano elektronsko sporočilo – spremembam bomo ugodili, če bodo javljene do konca delovnega dne, ko je bilo naročilo sprejeto. Ponudnik omogoča kupcu shranjevanje in reprodukcijo pogodbenih določil in besedila ter splošnih pogojev poslovanja, ki so kupcu na voljo v slovenskem jeziku.

 

2. POGOJI PREKLICA

 

2.1 Preklic naročila

Preklic naročila je mogoč do konca delovnega dne, ko je bilo naročilo sprejeto. V kolikor preklic ni pravočasen, ima prodajalec pravico kupcu izstaviti račun v višini ene tretjine polne cene naročila.

2.2 Pravica do odstopa od naročila

Kupec ima pravico odstopiti od naročila v 15 dneh od prejema blaga, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec mora podjetje o odstopu od naročila obvestiti z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od naročila. Odstop je potrebno sporočiti na info@mrfibres.com ali na naslov podjetja. Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje pisma ali datum pošiljanja elektronskega sporočila. Prejeto blago je treba prodajalcu vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste prodajalca obvestili o odstopu od naročila. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od naročila velja za sporočilo o odstopu od naročila. Blago je treba vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov podjetja. Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki naj bodo nerabljeni  in v originalni embalaži. Vračilu mora kupec predložiti kopijo računa.

 

Kupcu v roku 14 dni od prejema sporočila vrnemo vsa opravljena plačila, ne da kupec to zahteva.

3. NAČINI PLAČILA

Minimalna vrednost naročila je 10,00€, v kar ni vključen znesek poštnine oz. strošek dostave po povzetju.  To velja za vse tipe plačil, izključujoč osebni prevzem in gotovinsko plačilo. 

V kolikor v času dostave ne želite iskati gotovine lahko opravite plačilo s kreditno kartico (Visa, Mastercard, American Express) ali s plačilom po predračunu. Takoj, ko bo sistem zaznal, da so sredstva na vašem računu razpoložljiva in boste uspešno zaključili naročilo, bomo začeli z logistiko dobave naročenih izdelkov.

Možnost je tudi predplačilo na TRR (SI56 6100 0002 2178 136; DELAVSKA HRANILNICA D.D.) prek vaše spletne banke ali splošnega UPN obrazca na vaši lokalni pošti. Logistika dobave se bo začela izvajati takoj, ko sredstva prispejo na transakcijski račun. V kolikor se vam mudi, nam lahko takoj po plačilu kopijo potrdila o plačilu pošljete na info@mrfibres.com

Na voljo je tudi plačilo po povzetju. Še pred dostavo paketa vam bomo poslali elektronsko obvestilo o poslanem paketu, ki bo vsebovalo tudi znesek za plačilo, in do prejema paketa boste lahko v miru in pravočasno pripravili odkupnino. Pri plačilu po povzetju dostavljalcu poravnate le predviden znesek za odkupnino.

4. NAČINI DOSTAVE

Za napačno navedene naslove ne odgovarjamo.

Če je vaša izbrana možnost dostave s POŠTO SLOVENIJE (4.70 €), boste paket prejeli na želeni naslov najkasneje v 5 delovnih dneh od datuma naročila (če ste znesek naročila poravnali s kreditno kartico, PayPalom ali izbrali plačilo po povzetju). V primeru plačila po predračunu, se dnevi začnejo šteti po vašem plačilu. Če pa ste izbrali DOSTAVO GLS (5.00 €), boste paket prejeli najkasneje v 10 delovnih dneh pod enakimi pogoji, kot zapisano zgoraj.

Mogoč je tudi BREZPLAČEN OSEBNI PREVZEM na naslednjih lokacijah - Jačka 2a, 1370 Logatec. Paketi bodo na osebni prevzem pripravljeni v največ 10 delovnih dneh.

5. PRITOŽBE IN SPORI

Fibre, d.o.o., spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Fibre, d.o.o., izpolnjuje svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnave pritožb. V primeru težav lahko kupec stopi v stik s Fibre, d.o.o., preko telefonske številke: 051 634 008 ali po elektronski pošti info@mrfibres.com

Pritožba se odda preko elektronske pošte info@mrfibres.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prizadevamo si vse morebitne pritožbe rešiti sporazumno.

5.1 Izvensodno reševanje potrošniških sporov 

Fibre, d.o.o skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

Fibre, d.o.o na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

5.2 Reklamacija zaradi stvarnih oziroma prikritih napak

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti Fibre, d.o.o v roku pet dni od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in omogočiti Fibre, d.o.o., da stvar pregleda.

Kot stvarna napaka se ne upoštevajo sprejemljiv vizualni zgled (neenakomernosti v dimenzijah, obliki in dodatkih - začimbe) izdelka, ki je narejen ročno. 

Fibre, d.o.o., ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine čas uporabnosti izdelka, ki je 3 mesece. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v času uporabnosti izdelka, vendar ob pogojih, da je izdelek shranjen v razmerah, ki v gospodinjstvih veljajo kot običajne. 

Če obstoj napake na blagu ni sporen, Fibre, d.o.o., najpozneje v roku osmih dni ugodi potrošnikovi zahtevi v skladu s 37.c in 38. členom zakona o varstvu potrošnikov.

Fibre, d.o.o., pisno odgovori potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po prejemu sporočila, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.