POLITIKA ZASEBNOSTI

1. UVOD

 

S tem dokumentom urejamo in razlagamo načine, kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki jih pridobimo, ko uporabljate spletno stran www.mrfibres.com.

Fibre, d.o.o., je upravljavec osebnih podatkov in odgovoren za varovanje vaših osebnih podatkov.

Kontaktni podatki: Fibre, d.o.o.

Polno ime podjetja: Fibre, d.o.o. proizvodnja živilskih izdelkov

Naslov e-pošte: fibreislife@gmail.com

 

Poštni naslov: Jačka 2a, 1370 Logatec.

Telefonska številka: 051 634 008

Prosimo vas, da ob kakršnikoli spremembi osebnih podatkov to spremembo sporočite na fibreislife@gmail.com

2. KATERE PODATKE O VAS ZBIRAMO, S KAKŠNIM NAMENOM IN S KAKŠNO PODLAGO

Oseben podatek je kakršna koli informacija, ki omogoča identifikacijo posameznika ali posameznice in ne vključuje anonimiziranih podatkov.

 

Obdelujemo lahko naslednje kategorije vaših osebnih podatkov:

Podatke o komunikacijah, ki vključujejo kakršno koli komunikacijo ki jo vzpostavite z podjetjem, preko različnih kanalov, kot je kontaktni obrazec na naši spletni strani, e-poštno sporočilo, SMS sporočilo, sporočila na družbenih omrežjih in katerokoli drugo sporočilo. Te podatke podjetje hrani in obdeluje z namenom komuniciranja, z namenom hranjenja dokazil in zagotavljanja kakovosti storitve. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je zakonit interes odgovora na komunikacijo ter zagotavljanja kakovosti storitev in hranjenje dokazil.

Podatki o kupcih, ki vključujejo vse podatke povezane z nakupom izdelkov in vključujejo ime, priimek, naslov za dostavo in naslov plačnika, telefonsko številko in podrobnosti o nakupu. Te podatke hrani podjetje in obdeluje z namenom dobave izdelkov in hranjenje dokazil o nakupih in zagotavljanja kakovostne storitve. Podlaga obdelave podatkov je izvedba naročila.

Marketinški podatki, ki vključujejo podatke o tem, kako in katera marketinška sporočila želi posameznik prejemati od podjetja. Te podatke obdelujemo zato, da posameznikom omogočimo sodelovanje v promocijah, ki jih izvaja podjetje, kamor spadajo tudi različne nagradne igre. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes analize uporabe izdelkov, na podlagi česar razvijamo nove izdelke, prilagajamo marketinške strategije in zagotavljamo rast podjetja.

Podatke iz vseh omenjenih kategorij uporablja podjetje zato, da lahko na spletni strani prikaže čim bolj relevantne informacije in da lahko spremlja uspešnost marketinških in oglaševalskih akcij. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes rasti podjetja. Te podatke uporablja podjetje tudi zato, da lahko pošljemo marketinška sporočila preko e-pošte, podlaga za to komunikacijo je strinjanje s pošiljanjem, ki ga posameznik lahko kadarkoli prekliče.

Podatke bo podjetje vedno uporabljalo samo za namen, za katerega so bili zbrani oziroma za vsebinsko podobne namene. Kadar bomo želeli podatke uporabiti za nov namen, ki vsebinsko ni podoben temu, za katerega so bili zbrani, bomo o tem obvestili in po potrebi vprašali za soglasje. Za več informacij o uporabi osebnih podatkov se obrnite na fibreislife@gmail.com

Podatke lahko obdelujemo brez vnaprejšnjega soglasja, kadar to od nas zahteva zakon ali drugi podzakonski akti.

3. KAKO ZBIRAMO OSEBNE INFORMACIJE

Podatke zbiramo na različne načine. Nekatere podatke nam zaupate neposredno (na primer izpolnite obrazec na spletni strani, nam pošljete elektronsko sporočilo ali pa sporočilo pošljete prek družbenih omrežij.)

 

4. MARKETINŠKA SPOROČILA

Podlaga za pošiljanje marketinških sporočil je vedno soglasje, ki ste ga dali v trenutku, ko ste nam posredovali svoje osebne podatke.

 

V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZeKOM-1) lahko pošljemo marketinška sporočila, če je bil opraviljen nakup na naši spletni strani oziroma je bilo izvedeno povpraševanje po naših izdelkih; če smo dobili privolitev za prejemanje marketinških sporočil poslana z naše spletne strani ali na drug način, v vsakem primeru pa se od prejemanja sporočil še niste odjavili.

Osebnih podatkov brez izrecne privolitve ne delimo s tretjimi strankami.

Kadarkoli lahko zahtevate, da prenehamo pošiljati marketinška sporočila tako, da nam to sporočite na fibreislife@gmail.com.

Ob odjavi od prejemanja marketinških sporočil bomo še vedno hranili in obdelovali osebne podatke, ki se navezujejo na nakup izdelkov.

5. RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV 

Nekatere vaše osebne podatke moramo deliti s podjetji. Njihova imena bomo zapisali takoj ko bo z njimi vzpostavljeno poslovno sodelovanje.

 

General Logistics Systems, logistične storitve, d.o.o.– S tem podjetjem sodelujemo za dostavo izdelkov, ki jih naročite na naši spletni strani. Podlaga za obdelavo teh informacij je naročilo izdelka, ki ste ga posredovali prek spletnega obrazca.

Pošta slovenije d.o.o. -  S tem podjetjem sodelujemo za dostavo izdelkov, ki jih naročite na naši spletni strani. Podlaga za obdelavo teh informacij je naročilo izdelka, ki ste ga posredovali prek spletnega obrazca.

7. VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, vas bomo o tem obvestili in obvestili tudi nadzorne institucije.

8. HRANJENJE PODATKOV

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, dokler namen, za katere so bili pridobljeni, ni izpolnjen in toliko časa, da zadostimo pravnim, računovodskim in drugim zahtevam poročanja, h kateremu smo zavezani. Prizadevali si bomo za čim krajši čas hranjenja podatkov.

Podatke o naročilih, ki med drugim vključujejo kontaktne informacije, način plačila in podatke o transakciji moramo v skladu z zakonodajo hraniti do 5 let.

Nekatere podatke, ki jih hranimo, lahko anonimiziramo in jih tako dodatno uporabljamo za statistično obdelavo, o čemer ne obveščamo posebej.

9. VAŠE PRAVICE

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave ima posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice: pravica do preklica privolitve, pravica dostopa do osebnih podatkov, pravica do popravka osebnih podatkov, pravica do izbrisa osebnih podatkov, pravica do omejitve obdelave in pravica do prenosljivosti podatkov.

Dostop do podatkov, ki jih hranimo, je brezplačen. V izjemnih primerih, kadar gre za neutemeljeno, ponavljajočo se ali nerazumno zahtevo, ki bi od nas zahtevala izjemno veliko napora oz. dodatnega dela, bomo za izpolnitev takšne zahteve izstavili račun.

Preden posredujemo osebne podatke, bomo zahtevali dodatno identifikacijo, s katero bomo lahko preverili, da podatke posredujemo pravi osebi.

 

Na vse zahteve po dostopu do informacij bomo odgovorili v največ mesecu dni. Nekatere, najbolj kompleksne zahteve, lahko za izpolnitev trajajo nekoliko dlje časa, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

11. PIŠKOTKI

V nastavitvah brskalnika lahko izbere posameznik možnost, ki zavrača vse vrste piškotkov ali pošlje obvestilo, kadar spletna stran želi naložiti piškotek. V primeru, da v brskalniku zavrača vse piškotke, obstaja možnost težav pri uporabi spletne strani, saj so nekateri piškotki nujno potrebni za delovanje spletne strani. Več informacij o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, lahko najdete na https://mrfibres.com/informacije-o-piskotkih